Podjela paketića polaznicima mektebske nastave

Vijesti Vijesti iz džemata Vijestii iz medžlisa

U sklopu  manifestacije “Volimo te naš Poslaniče” povodom rođendana Muhammeda a.s. u subotu, 24.11.2018. godine u svim mektebima na području Medžlisa islamske zajednice Jablanica u toku mektebske nastave upriličena je podjela paketića polaznicima mekteba našeg Medžlisa.

 

Ovom prilikom smo obradovali naše vrijedne polaznike mektebske nastave, te im skrenuli pažnju da mi volimo i slijedimo Božijeg poslanika i da je ovo naš blagdan. Također podjelom paketića željeli smo podstaći djecu koja nisu upisana u mekteb da i oni počnu pohađati mektebsku nastavu i družiti se sa svojim vršnjacima u okrilju naše vjere islama i najboljim mjestima na području Jablanice, mektebima. Ove godine Medžlis islamske zajednice je obezbijedio paketiće za sve polaznike mektebske nastave, preko 350 paketića u 17 mekteba.  Ovim primjerom MIZ-e Jablanica ukazuje na  važnost sticanja znanja, te želi  podsjetiti djecu ali i roditelje da je mekteb nezaobilazna faza islamsko-odgojnog djelovanja u toku sazrijevanja mlade ličnosti.

Ove godine u odnosu na prošlu godinu smo bogatiji za jedan mekteb više, Zlate. Polaznici mekteba Zlate ove godine dolaze organizovano u Čaršijsku džamiju dok se ne sagradi mesdžid čiji ćemo kamen temeljac položiti ako Bog da u subotu 1.12.2018. godine. Ovo je samo jedna u nizu od aktivnosti koje naš Medžlis radi u cilju popularizacije mekteba među djecom u Jablanici, te ćemo ako Bog da i u narednom periodu nastaviti sa ovim aktivnostima kako kroz nagrađivanje polaznika tako i kroz poboljšavanju uvjeta u mektebskoj nastavi. Medžlis islamske zajednice Jablanica će ako Bog da u narednom periodu zamijeniti određeni broj tabli sa novim tablama “piši-briši! i na taj način pratiti savremene tokove u mektebskoj nastavi.

Na kraju veliko hvala svima koji su učestvovali u realizaciji ovog hairli djela te pozivamo i druge da nam se pridruže u realizaciji naših projekata za dobrobit naše zajednice.

 

Podijeli sa prijateljima

Odgovori