Izlet Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Jablanica na Bjelašnicu

Vijesti

Dana 18.1.2020. godine članovi Mreže mladih MIZ- e Jablanica kročili su stazama predivne planine Bjelašnice. Imali su priliku ostaviti sve ovodnevne obaveze i uživati u beskrajnim ljepotama ovog krajolika.

Neizostavno za spomenuti su njihovni osobni doživljaji i uspomene koje će ostaviti trag na njihovim mladalačkim licima i nadamo se iscrtati neka nova i ljepša prijateljstva u srcima.
Pored članova Mreže mladih Jablanica na jednodnevnom druženju prisustvovali su članovi i Mreže mladih Konjic i Prozor. Nakon nekoliko kvalitetno provedenih sati na Bjelašnici, članovi su obišli i grad Sarajevo, nakon čega se vraćaju u svoj kraj gdje će nastaviti sa još boljim druženjima i izletima u skorije vrijeme.

Ovom prilikom se nadamo da ćemo obuhvatiti što širi pojam mladih i time ih uvesti u naše radionice, druženja, skupove i putovanja. Također moramo spomenuti da postojanje naše Mreže ne sačinjava samo nova putovanja i druženja, tu je mnogo više i poznanstava, prijateljstava i nasmijanih lica.

Još važnije, i mnogo više znanja. Zadnje za spomenuti, vjerovatno i najbitnije od svega, Mreža nudi sretne duše koje imaju za cilj koračati u sjeni uspješno-sretnih ljudi. Ovom prilikom  pozivamo sve mlade koji bi željeli proširiti svoje vidike i znanje da nam se pridruže.

Dženita Biserović

Podijeli sa prijateljima

Odgovori