Koncertom ilahija i kasida završena manifestacija “Volimo te naš Poslaniče”

Vijesti Vijestii iz medžlisa

U subotu 30.11.2019.godine u prepunoj Kino sali u Jablanici upriličeno je veče ilahija i kasida kao kruna manifestacije koju je Medžlis IZ-e Jablanica organizovao povodom mjeseca rodjenja Muhammeda a.s. Manifestacija “Volimo te naš Poslaniče” trajala je preko mjesec dana i u sklopu iste upriličeno je mnogo sadržaja kako edukativnih, tako i kulturnih, humanitarnih i naravno mevludskih.
Na večeri ilahija i kasida učešće su uzeli renomirani hor Sejfullah iz Konjica kao i hor Osnovne škole “Suljo Čilić” Jablanica. Na početku ove večeri prisutne je poselamio glavni imam h. Ekrem ef. Hodžić koji je u svom kratkom obraćanju istakao da je veoma važno da slijedimo poruke i pouke Poslanika a.s. i da budemo muslimani u pravom smislu te riječi- Nakon obraćanja glavni imam je dodijelio nagrade autorima najboljih fotografija po Konkursu za najlepšu sliku džamije ili mesdžida s apodručja Medžlisa IZ-e Jablanica.

Kao najbolji radovi proglašeni su:

1. Ehlimana Begović – JU Srednja škola Jablanica
2.Alma Karić- JU OŠ “Suljo Čilić” Jablanica
3.Vedad Delalić- JU OŠ “Suljo Čilić” Jablanica

Također su dodijeljene i zahvalnice RTV Jablanica kao medijskom partneru tokom manifestacije kao i JU OŠ “Suljo Čilić” Jablanica za podršku u realizaciji manifestacije.

Veliko hvala Dženiti Helbet i Vehid Šišić na ustupljenim fotografijama sa večeri ilahija i kasida.

Hvala svima koji su podržavali i pratili naš rad u proteklih mjesec dana u nadi da smo se okoristili od mnogobrojnih sadržaja koji su bili dio ove Manifestacije.

Podijeli sa prijateljima

Odgovori