Najava manifestacije “Volimo te naš Resule”

Najave Vijesti Vijestii iz medžlisa

Medžlis islamske zajednice Jablanica ove godine organizira manifestaciju povodom dana rođenja Muhammeda a.s. pod nazivom “Volimo te naš Resule”.

Manifestacija će trajati narednih 15 dana u kojoj će biti organizovano niz kulturno vjerskih sadržaja. Cilj nam je da ove godine obuhvatimo sve segmente našeg društva.

  • Program otvaraju naše vrijedne članice aktiva žena sa našom koordinatoricom muallimom Amelom Džajić Idrizović u petak 24.11.2017. godine poslije džume namaza podjelom hedija u jezgru grada.
  • Nakon toga će, tokom naredne sedmice (27.-30. novembra), vjersko-prosvjetna služba našeg Medžlisa na čelu sa glavnim imamom MIZ-e Jablanica h. Ekrem ef. Hodžićem obići časove vjeronauke u osnovnoj školi ” Suljo Čilić” sa podružnicama u Glogošnici i Ostrošcu.
  • U srijedu 30.11.2017. godine će nakon jacija namaza biti proučen mevlud u Čaršijskoj džamiji u Jablanici, te je to centralni događaj ovogodišnjeg obilježavanja dana rođenja Poslanika Muhammeda a.s. Kao što smo i navikli mevlud će izvesti imami i uposlenici MIZ-e Jablanica uz prigodan vaz i nasihat.
  • U ovim danima milosti, nismo zaboravili i naše najstarije članove našeg društva, te će ako Bog da 01.12.2017. godine rukovodstvo Medžlisa posjetiti dom za stara lica u Jablanici.
  • Tokom vikenda (02. i 03. decembra) naše polaznike mektebske nastave ćemo nagraditi paketićima za njihov dolazak na mektebsku nastavu te im na taj način ucrtati u sjećanje dane u kojima se nalaze, odnosno dane milosti koja nam je poslana preko našeg Poslanika a.s. Podjela paketića će biti održana u svim mektebima na području Medžlisa u sklopu mektebske nastave.
  • 03.12.2017. godine u sali osnovne škole “Suljo Čilić” će ako Bog da biti odigrano drugo kolo Mektebske lige u malom nogometu, također projekta koji je od ove godine sastavni dio izvođenja mektebske nastave.
  • Manifestaciju ćemo ako Bog da zatvoriti sa mladima, odnosno druženjem mladih sa prostora Medžlisa islamske zajednice Jablanica u četvrtak 07.12.2017. godine poslije jacija namaza u edukativnim prostorijama.

Prema riječima glavnog imama MIZ-e Jablanica h. Ekrem ef. Hodžića, cilj ove manifestacije jeste podsjetiti naše komšije na dane rođenja Poslanika a.s. Muhammed a.s. se brinuo o starijima, bio blag prema mladima, volio je djecu i bio pažljiv prema ženama te shodno tome i naš Medžlis je ove godine u tom pravcu imao za cilj da sve ove kategorije društva uključi program obilježavanja ovih dana milosti.

Uz dovu Uzvišenom da nas pomogne na putu Istine mi Vas pozivamo da se odazovete na ove manifestaciju i podržite naš rad.

Dobro nam došli.

Podijeli sa prijateljima

Odgovori