Najava promocije knjige “Poruka i opomena sa minbere”

Najave Vijestii iz medžlisa

Medžlis Islamske zajednice Jablanica organizira promociju knjiga „Poruka i opomena sa minbere“ Izet ef. Čamdžića, glavnog imama u Zavidovićima.

Promocija će se održati uponedjeljak 11. 11. 2019.god. u Edukativnim prostorijama Čaršijske džamije u Jablanici poslije jacija namaza u 18:30 sati.

Izet-ef. Čamdžić je rođen 12.03.1969. godine u Zavidovićima. Završio je Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu, a nakon nje diplomirao na čuvenom Al-Azharu, odsjek hadis i hadiske znanosti.
U njemačkom gradu Ulm je obavljao dužnost imama, muallima i hatiba četiri godine, a po povratku u domovinu je šesnaest godina radio kao profesor vjeronauke u zavidovićkoj Gimnaziji i istovremeno imam gradskog džemata. Njegovi pisani radovi su objavljivani u Preporodu te Muallimu.
Izet-ef. Čamdžić danas obavlja časnu funkciju imama gradske džamije u Zavidovićima i čest je gost u džematima širom BiH i bošnjačke dijaspore kao vaiz – predavač jer u svojim predavanjima i hutbama na nadahnut način ukazuje na probleme današnjice u našoj državi.
Podijeli sa prijateljima

Odgovori