Održan veliki omladinski iftar

Vijesti Vijestii iz medžlisa

U organizaciji Mreže mladih Medžlisa islamske zajednice Jablanica u četvrtak, 30. maja, održan je “Veliki omladinski iftar”. Ovogodišnjem omladinskom iftaru prisustvovalo je oko 300 mladih koji su zajednički iftarili u Edukativnim prostorijama Čaršijske džamije u Jablanici. Iftaru je pored omladine iz Jablanice prisustvala i omladina iz Mostara, Konjica, Prozora i Kaknja. Iftar je popraćen i prigodnim programom poslije teravih namaza koji se ogledao u turniru u stonom tenisu te promociji Mreže mladih svih učesnika. Nakon turnira i promocije Mreže mladih naši mladi su zajedno dočekali sehur, sehurili i klanjali sabah namaz u džematu.

Izuzetna nam je čast što smo i ove godine uspjeli organizirati iftar velikih razmjera te omogućiti našim članovima da se druže i upoznaju sa ostalim članovima Mreže mladih sa područja kako našeg muftijstva tako i drugih muftijstava istakao je Zaim Jarić, jedan od koordinatora ovog iftara.

Posebnu zahvalu dugujemo Udruženju Ruka nade iz St. Louisa koji su obezbjedili finansijska sredstva za ovaj iftar kao i RTV Jablanica koji su ovaj iftar popratili medijski. Veliko hvala i našem Harisu Neziriću koji je kompletan iftar popratio profesionalnim fotografijama koje možete pogledati u našoj galeriji slika.

Podijeli sa prijateljima

Odgovori