Otvorena manifestcija “Volimo te naš poslaniče”

Najave Vijesti Vijesti iz džemata Vijestii iz medžlisa

Danas poslije džume namaza ispred džamija na području Medžlisa Islamske zajednice u Jablanici podjelom poslastica uz hadis otvorena je manifestacija “Volimo te naš Poslaniče”. Manifestacija će trajati tokom cijelog mjeseca rebiu-l-evvela. Ovaj lijepi projekat koji prerasta u tradiciju ne bi bio moguć bez organizcije i pomoći naših članica Odjela za brak i porodicu pri Medžlisu IZ-e Jablanica na čelu sa koordinatoricom Amelom Džajić Idrizović kojima se ovom prilikom zahvaljujemo.

Slike sa ovog projekta možete pogledati na našoj zvaničnoj Facebook stranici

Medžlis Islamske zajednice Jablanica ove godine kao i prethodnih organinzira manifestaciju koja se sada već tradicionalno organizira povodom rođendana Božijeg poslanika. Ova manifestacija ima za cilj da promovira univerzalne vrijednosti iz poslanikovog života: ljubav, suživot, mir i poštovanje čovjeka, te da istakne najdublja i najtananija osjećanja ljubavi i poštovanja prema ljudskoj i poslaničkoj veličini Muhammeda a.s. Ove godine manifestacija traje cijeli mjesec rebiu-l-evvel a vjernici će kroz razne sadržaje moći da se upoznaju sa svim dimenzijama života Poslanika s.a.v.s.

Manifestacija sadržava programe prilagođene svim generacijama, kao što su mevludske svečanosti, predavanja naših imama, promocije knjiga, predavanja za žene, projekcije filmova za omladinu, podjelu pkaetića svim polaznicima mektebske nastave te večer ilahija i kasida.

Moto ovogodišnje manifestacije je “…a srca se doista, kad se Allah spomene, smiruju!” kojom želimo podstaći sve naše članove da spominju Uzvišenog Allaha i donose salavate na Njegova miljenika Muhammeda s.a.v.s.

Pozivamo Vas da ove naše programe uveličate i svojim odazivom omasovite.

Podijeli sa prijateljima

Odgovori