Posjeta muderisa Karađoz-begove medrese Medžlisu IZ-e Jablanica

Vijesti Vijesti iz džemata Vijestii iz medžlisa

Profesori Karađoz-begove medrese su u četvrtak, 23. maja 2019. godine, posjetili Medžlis Islamske zajednice Jablanica. Domaćini profesorima Karađoz-begove medrese bili su imami našeg Medžlisa na čelu sa h. Ekrem ef. Hodžićem, glavnim imamom Medžlisa IZ-e Jablanica te članovi Izvršnog odbora Medžlisa na čelu sa predsjednikom h. Ramizom Zahirovićem.


Nakon zajedničkog iftara, profesori  su teravih-namaz klanjali u jablaničkim džamijama i mesdžidima, te održali ramazanska predavanja. Tako je profesor hafiz Emin ef. Tucović, održao predavanje u džematu „Donja Jablanica“, kurra – hafiz Armin ef. Abaza u džematu „Glogošnica“, profesor Meadin Mrndžić u džematu Ostrožac, profesor Nazif Garib u džematu Kolonija, profesor Šefko Tinjak u džematu Podbreške džamije, dok je profesor Muhamed Purišević klanjao teravih namaz i održao predavanje u Čaršijskoj džamiji u Jablanici.

Kroz svoja obraćanja, profesori Medrese su zahvalili džematlijama, imamima i glavnom imamu Medžlisa IZ-e Jablanica na svesrdnoj podršci u radu Karađoz-begove medrese svih proteklih godina, a koja se odvijala kroz akciju kurbana, sakupljanje poljoprivrednih proizvoda i slične akcije, te su govorili o blagodatima mubarek mjeseca ramazana. 

Podijeli sa prijateljima

Odgovori