Posjeta rukovodstva MIZ-e Jablanica domu za stara i iznemogla lica u Jablanici

Vijesti Vijestii iz medžlisa

U petak, 01.12.2017. g.  poslije džume namaza, glavni imam MIZ-e Jablanica h. Ekrem ef. Hodžić sa sekretarom Medžlisa Said ef. Husrepom su posjetili dom za stara i iznemogla lica te se družili sa štićenicima ovog doma.

U sklopu manifestacije “Volimo te naš Resule” povodom obilježavanja dana rođenja Muhammeda a.s. MIZ-e Jablanica ove godine je organizovao niz događaja o kojima smo pisali u prethodnim danima. Kroz prizmu hadisa ”Nije od nas onaj ko ne poštuje naše starije i ko nije milostiv našim mladim” rukovodstvo MIZ-e Jabanica u sklopu svojih aktivnosti obišao je dom za stara i iznemogla lica i drućili se s njima. Radost na licima stanovnika ovog doma se ne može opisati riječima, to je ono što treba doživjeti i vidjeti. Prema riječima glavnog imama MIZ-e Jablanica h. Ekrem ef. Hodžića,  koji je istakao da islam nije vjera koja treba ostati tek na pukim riječima. Ta tradicija nas uči da se prema starijim ljudima moramo odnositi krajnje obazrivo i uz poštovanje. Tako će mlađi prvi nazvati selam starijima, napraviti im mjesto da sjednu i slušati ih dok govore. Mi smo danas došli ovim ljudima na noge da provedemo jedno popodne s njima i da im pokažemo da ih nismo zaboravili u danima naših blagdana, odnosno danima mevluda.

MIZ-e Jablanica nastavlja svoje aktivnosti u sklopu obilježavanja dana rođenja Muhammeda a.s. Naši imami ovih dana obilaze časove vjeronauke u osnovnim školama a manifestaciju ćemo ako Bog da završiti sa najvažnijom kategorijom društva, mladim, druženjem članova omladinskog kruga MIZ-e Jablanica.

Podijeli sa prijateljima

Odgovori