Promocija knjige i tribina “U potrazi za istinom o sebi”

Vijesti Vijestii iz medžlisa

U petak, 27. 10. 2017. godine poslije akšma namaza u edukativnim prostorijama Čaršijske džamije u Jablanici održana je prmocija knjige Elharuna Sleimovića “U potrazi za istinom o sebi”.

Na pomenutoj prmociji su govorili dr. Elharun Selimović, autor knjige, recenzent prof. dr. Emir Fazlibegović i glavni imam MIZ-e Jablanica h. Ekrem ef. Hodžić u svojstvu moderatora.

Edukativne prostorije su bile male za sve posjetioce ove lijepe i korisne promocije knjige…Oni koji su propustili ovaj događaj imaju za čim žaliti…Dr. Elharun Selimović je u svom izlaganju istakao važnost pronalaska sebe u ovim vremenima u kojima se moderni čovjek nalazi naslanjajući se na haids Muhammeda s.a.v.s. koji je izrekao u povratku sa bitke na Bedru: “Vraćamo se iz malog džihada u veliki džihad”. Borba sa sobom i svojim strastima je veliki džihad i mnogo zahtjevnija borba od one sa svojim neprijateljima. NAš uvaženio doktor je istaknuo da se ljudi boje sebe, da uimaju strah od neuspjeha iako se nisu ni okušali. Upravo bit svih problema leži u nedostatku samopouzdanja, odnosno vjere u sebe. Recenzent knjige prof.dr. Emir Fazlibegović je pohvalio domaćina što je shvatio važnost i nužnost prmocije ove knjige i pohvalio edukativne prostorije  Čaršijske džamije u Jablanici. Prof. dr. Emir Fazlibegović je još jednom podcrtao da se u Elharunu Selimoviću krije veliki stručnjak na polju psihologije a ono što njega odlikuje jeste upravo što u svojoj knjizi upravo rješenje problema predlaže kroz duhovnu dimenziju, odnosno vjersku komponentu čovjeka. Jer čovjek koji zna i vjeruje da postoji Bog koji se o svemu brine je puno spokojniji i mirniji. Na kraju se prisutnima i prmotorima zahvalio domaćin ove promocije h. Ekrem ef. Hodžić, koji je još jednom naglasio da će se u budućnosti sve tribine i promocije održavati u našim prostorijama MIZ-e Jablanica. H. Ekrem ef. Hodžić je na kraju istakao veliko zadovoljstvo što je on kao domaćin imao čast da ugosti ova respektabilna imena. Na kraju  veliko hvala dr. Elharunu Selimoviću i prof. dr. Emiru Fazoibegoviću što su obogatili i uljepšali ovo veče u Jablanici.

Podijeli sa prijateljima

Odgovori