Završen ciklus tribina o Poslaniku a.s.

Vijesti Vijestii iz medžlisa

U proteklih 5 sedmica Medžlis Islamske zajednice Jablanica je organizovao ciklus tribina o Poslaniku a.s. Tribine o životu Muhammeda a.s. su svakog četvrtka držali imami i uposlenici Medžlisa Islamske zajednice Jablanica. Svakog četvrtka nakon jacije namaza u Čaršijskoj džamiji u Jablanici imami Medžlisa na čelu sa h. Ekrem-ef. Hodžićem, glavnim imamom, su prisutnim vjernicima kazivali o životu Muhammeda a.s., početku Objave, pozivanju u Islam, hidžri, uspostavi zajednice muslimana u Medini, oslobođenju Mekke kao i o smrti Poslanika a.s. Prisutni su imali priliku čuti mnogo zanimljivih detalja o našem učitelju i najboljem biću koje je hodilo zemljom.

Prema riječima glavnog imama h. Ekrem-ef. Hodžića cilj nam je bio da kod vjernika probudimo osjećaj da slušaju i čitaju o Poslaniku te da kroz njegovu siru traže rješenja i odgovore svojih dilema i nastojanja u ovim teškim vremenima za vjernike. Kroz tribine je izneseno mnogo stavova u odbrani Islama i Poslanika od namjernih poturanja netačnih informacija orjentalista koji vjeru Islam žele prikazati na nasilnu i kao nešto što je neprirodno.

Molimo Uzvišenog Allaha da nas učvrsti na polju vjere i da nam da snage da istrajno i čvrsto koračamo stopama Poslanika a.s.

Podijeli sa prijateljima

Odgovori