Održana redovna skupština Medžlisa IZ-e Jablanica

U subotu, 13. februara 2021. godine, u edukativnim prostorijama  Čaršijske džamije u Jablanici održana je redovna godišnja skupština Medžlisa Islamske zajednice Jablanica.

Sjednici je pored delegata skupštine prisustvovao mr. Ilham ef. Puce, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje u svojstvu izaslanika Muftije mostarskog.

Izvještaje za 2020. godinu  i planove rada za 2021. godinu predstavili su predsjednik Izvršnog odbora h. Ramiz Zahirović i glavni imam h. Ekrem-ef. Hodžić. Sjednica je prošla u konstruktivnoj atmosferi i svi izvještaji su jednoglasno usvojeni. Pored izvještaja i planova rada na Skupštini se razmatrala inicijativa dodjele hedija porodiljama te je tu inicijativu Skupština jednoglasno usvojila i dala saglasnost Izvršnom odboru za realizaciju datog projekta. Pored ovog raspravljalo se o aktivnostima na izgradnji Kulturno-edukativnog centra Medžlisa kao i gradnji džamije na Koloniji.

Izaslanik muftije mostarskog mr. Ilham ef. Puce je na početku delegatima prenio selame Muftije mostarskog i pohvalio je rad Medžlisa a prije svega koordinaciju Izvršnog odbora i Skupštine sa Muftijstvom mostarskim te aktivnosti Medžlisa na izgradnji novih objekata kao i adaptaciji već postojećih. Mr. Puce je još jednom podržao inicijativu gradnje Kulturno-edukativnog centra Medžlisa na lokaciji “Stari odbor”. Zahvalio je delegatima skupštine što aktivno učestvuju u džematskim aktivnostima i podržavaju rad Islamske zajednice.

Skupština je završena pred podne namaz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *