Mreža mladih

‘Mreža mladih’ projekat je i program za mlade MIZ-e Jablanica. Cilj ovog projekta je uvezivanja džemata, povezivanje mladih, pokretanje brojnih akcija i koordinacija svih aktivnosti. Projekat ‘Mreža mladih’ uključuje veliki broj mladića i djevojaka, predstavnika džemata, koji će u narednim mjesecima proći razne module radionica i druženja. U 12 džemata na području MIZ-e Jablanica u isto vrijeme tokom vikenda organiziraju se radionice i druženja. Grupa od 4 imama MIZ-e Jablanica voditelji su radionica kao i koordinatori svih aktivnosti na ovom području.

Teme i zadaci koji ovaj projekat postavlja mladima odnose se na prepoznavanje i poštivanje univerzalnih vrijednosti i poruka plemenitog Kur’ana, zatim izgradnja ekološke svijesti, pokretanje humanitarnih akcija, te organiziranje različitih vjerskih i kulturnih sadržaja. Dobiveni rezultati iz radionica će biti realizirani u toku ove godine. ‘Mreža mladih’ uključuje i povezuje svih 12 džemata MIZ-e Jablanica. Nosioci aktivnosti u ovom projektu su mladi a podršku im pružaju sve strukture Islamske zajednice u BiH, od Muftijstva, medžlisa, imama i džemata.

U vremenu kad je naša omladina prepuštena sama sebi, kad su mladi najveće žrtve različitih iskorištavanja i manipulacija, kad se na sve strane uvlače u svakojake ideologije i čudne vrtloge, iz kojih se ne zna i ne vidi izlaz, pokretanje projekta ‘Mreže mladih’ nasušna je potreba i prvorazredni prioritet.

Osnovni cilj ‘Mreže mladih’ je uključivanje i briga o svim našim omladincima. Jedan od simbola ovog projekta je paukova mreža. Kao što je paukova mreža bila spasonosna za našeg Poslanika Muhammeda a.s., naša želja je da i ova naša Mreža bude spasonosna za našu omladinu a u konačnici i za naš narod.

Koordinator za mlade u našem Medžlisu je Semir ef. Jahić.

Našoj Mreži mladih možete pristupiti popunjavanjem pristupnice na dva načina:

  • Lično na druženjima ili u prostorijama Medžlisa
  • Online putem sljedećeg linka
Podijeli sa prijateljima