Nastavljeni radovi na mesdžidu Ravna

Najljepša priča ove pandemijske godine

U danima prije mjeseca ramazana mesdžid Ravna je opremljen novim jednoobraznim tepisima čime su se ispunili uslovi da vrijedni mještani ovog naselja ovaj ramazan dočekaju u svojim novim prostorijama. Ono što su mještani naselja Ravna uradili za nekoliko mjeseci je za svaku pohvalu, od objekta koji je tek pokriven došli su do rezultata na kojima bi im pozavidjele i puno veće sredine od ovog naselja.

U ovo predramazansko vrijeme mještani i džematlije Ravne su obradovani još jednom lijepom viješću a to je da će se u ovogodišnjem ramazanu čuti ezan u njihovom naselju preko razglasa koji je donacija od h. Sinana Letuke koji je uvakufio moderno ozvučenje na ime rahmetli svog oca Selima Letuke. Set od 3 horne, 2 zvučnika, 2 mikrofona i pojačala će krasiti ovaj objekat i donijeti jednu novu dimenziju ramazana mještanima ove godine. Molimo Uzvišenog Allaha da se r.Selimu smiluje i da mu ovo djelo upiše kao trajnu sadaku.

Finansirani većinom od svojih sredstava i sredstava prijatelja ovog naselja su prijašnje društvene prostorije preuredili i adaptirali u mesdžid i mektebsku učionicu. Pred mještanima Ravne ostalo je još nekoliko projekata kao što je adaptacija gasulhane, abdesthane i mokrog čvora kao i radovi na dovodjenju i odvodjenju vode.

Pozivamo sve koji su voljni da postanu dio ovog hajra da se obrate mjesnom imamu Semir-ef.Jahiću ili predsjedniku podružnice Aldinu Jamakoviću.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *