Bajramska čestitka glavnog imama Medžlisa IZ-e Jablanica

Braćo i sestre ,,ES-SELAMU ALEJKUM”

Sutra je naš veliki blagdan – RAMAZANSKI BAJRAM. Naša srca ustreptalo kucaju iščekujući višestruku bajramsku radost. Radosni smo zbog nagrade koju očekujemo za naš ramazanski post. Radosni smo što smo se osvjedočili pred sobom i drugima da se ljudskim strastima može uspješno vladati. Radosni smo što iz ramazana izlazimo sa više samopouzdanja i nade, sa više optimizma i duhovne snage.

Braćo i sestre,

Ramazanski i Kurban bajram su naša dva najveća duhovno-vjerska praznika. Njima smo se uvijek radovali i za njih posebno pripremali. U njma smo bajramsku radost nesebično dijelili i sa drugima. Neka tako bude i ovog bajrama.

Drugi dan bajrama, po kalendaru Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je Dan šehida, koje ne smijemo zaboraviti. Obiđimo naše šehitluke, jer to je najmanje što možemo učuniti za njihovu žrtvu koju su dali.

Uz iskrenu želju da bajramska radost obasja sve naše kuće i avlije, ja vam, braćo i sestre, želim sretne i ugodne bajramske blagdane, uz molbu dragom Bogu da ih provedete u zdravlju, dobrom raspoloženju i porodičnoj sreći.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

h. Ekrem-ef. Hodžić, glavni imam MIZ-e Jablanica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *