Kurban-bajramska čestitka glavnog imama MIZ-e Jablanica

Draga braćo i sestre dragi naši Jablaničani,


Pred nama su dani Kurban-bajrama, dani naše radosti i zbližavanja. Malo je trenutaka kao što je ovaj, kada se najozbiljnije moramo zapitati šta je to što nas zbližava, a šta je to što nas udaljava jedne od drugih, jer kurban znači blizinu, u vjerskom smislu to znači želju htijenje vjernika da odbaci sve one stvari koje ga udaljavaju od Stvoritelja. i ovogodišnji dani radosti su u čudnim okolnostima uzrokovani pandemijom koronavirusa. Naše hadžije koje su imale želju i nijjet hodočastiti sveta mjesta i ove godine su uskraćene ali upotpunimo dane hadždža tekbiri tešrikom i druženjem sa svojim najmilijim.
Draga braćo i sestre, govorimo lijepe riječi i budimo vedra lica, odbacimo govore koje nas razjedinjuju.
Budimo prijatelji čestitima, a ne prijatelj zlim ljudima, kontrolišimo svoje jezike, zaposlimo ih istinom i izbjegavajmo svađe i nećemo se pokajati. Budimo na strani dobra i dobrih ljudi.
Svim vjernicima i vjernicama, Jablaničanima i Jablaničankama kako u Domovini tako i diljem svijeta u ime kolektiva Medžlisa IZ-e Jablanica želim čestitati nastupajući nadolazeći blagdan uz želju i dovu da ih provedemo u miru, zdravlju i rahatluku i u duhu islamskih vrijednosti.


Bajram šerif mubarek olsun
Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Jablanica h. Ekrem-ef. Hodžić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *