Održan omladinski iftar Mreže mladih MIZ-e Jablanica

Dana 15. 04 .2022.godine članovi Mreže mladih Jablanica ugodno su proveli mubarek večer Ramazana. Organizovani iftar su pripremili za omladince koji su se ove godine odlučili odazvati pozivu i dodatno nam uljepšati večer. Organizatori su pozvali sve Mreže mladih sa područja Muftijstva mostarskog i šire kao i Mređu mladih Donji Vakuf. Na radost svih većina omladina iz Konjica, Mostara, Stoca, Donjeg Vakufa i Čapljine zajedno sa domačinima ovog iftara Jablaničanima je uzela učešće u ovom iftaru i uveličala ovaj ramazanski događaj. Prema našim projekcijama iftaru je prisustvovalo oko 250 omladinaca, što nas posebno raduje.
Nakon samog iftara, članovi i organizatori Mreže mladih Jablanica su priredili ugodan program svim prisutnim, te im se obratio kordinator Semir ef.Jahić koji se zahvalio prije svega donatorima Saudini i Edinu Korkariću koji su finansirali kompletan iftar a nakon toga i svim aktivistima koji su uzeli učešće u ovom hairli projektu. Nakon uvodnih riječi koordinatora članovi Mreže mladih Jablanica su izveli prigodan program na otvoren pred teravih namaz. Nakon čega je klanjan i teravih namaz. Puna džamija na teravih namazu sa omladinom koja je to večer činila većinu u saffovima Čaršijske džamije je slika koja će dugo biti urezana u sjećanju Jablaničana koji su svjedočili ovom događaju.
Svi gosti su imali priliku ostati na druženju u edukativnim prostorijama Čaršijske džamije, te se okoristiti, zabaviti i pamtiti trenutke još jedne od prelijepih večeri Ramazana.


Nadamo se da će ovi trenuci ostaviti dodatni trag u srcima naših gostiju i pridružit im postojanje uspomena.
Srdačno se zahvaljujemo donatorima ovog iftara Edinu i Saudini Korkarić s dovom Uzvišenom da ovo bude sebeb njihovog ulaska u Vječna prostranstva nagrade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *