Na mesdžidu u Glogošnici zamjenjena stolarija

U subotu, 19. decembra 2020. godine na mesdžidu u Glogošnici je okončana akcija zamjene dotrajale drvene stolarije sa novom kvalitetnom PVC stolarijom.

Stara stolarija je bila postavljena prilikom rekonstrukcije mesdžida 90-ih godina prošlog stoljeća, te je protekom vremena velikim dijelom istruhla i bila je nefunkcionalna. Investitor radova je Medžlis Islamske zajednice Jablanica u saradnji sa Džematskim odborom Glogošnica.

Novu stolariju je isporučila i ugradila firma AD Logistic d.o.o. Mostar. Od 20. oktobra 2018. godine, džemat Glogošnica vodi aktivnosti na rekonstrukciji mesdžida te je prikupljeno 5.089,20 KM. Rekonstrukcija mesdžida se obavlja u nekoliko faza. Prvom fazom obuhvaćen je projekat zamjene stare rasvjete novim LED panelima. U oktobru ove godine, džematski odbor Glogošnica je uputio zahtjeve za dostavu ponuda za zamjenu ulaznih vrata i prozora na adrese pet proizvođača PVC stolarije.

Najnižu ponudu za ugradnju PVC stolarije na mesdžidu je dostavio AD Logistic d. o. o. Mostar u vrijednosti 3.334,60 KM. Džematski odbor Glogošnica se odlučio za PVC stolariju u bijeloj boji zbog izuzetno skuplje PVC stolarije – zlatni hrast. Nakon ugradnje PVC stolarije, džemat Glogošnica planira nastavak rekonstrukcije mesdžida (grijanje, proširenje unutrašnjih vrata, sanacija krova i dr.)

Nakon zahvale Uzvišenom Allahu zahvljujemo senašim donatorima i džematlijama kao i AD Logistic d. o. o. Mostar na podršci i profesionalnoj ugradnji PVC prozora. Važno je spomenuti da je pomenuta firma ugradila prozore srednje klase prozora po cijeni osnovne klase.

Naime, džemat Glogošnica je jedan od najaktivnijih džemata bez stalnog imama na području Medžlisa IZ-e Jablanica. Džematlije ovog džemata samoinicijativno održavaju tradiciju klanjanja akšama i jacije duži niz godina a krasi ih i veliki odziv djece u mektebskoj nastavi.

Ovim putem pozivamo sve koji žele da se svojim doprinosom pridruže rekonstrukciji mesdžida u Glogošnici kako bi mesdžid i u budućnosti imao svoju funkciju, a mi činili dobra djela.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *