ODRŽANA II REDOVNA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE JABLANICA

Druga redovna izvještajna Skupština Medžlisa Islamske zajednice Jablanica održana je u subotu, 17.02.2024. godine, u Edukativnim prostorijama Čaršijske džamije sa početkom u 09:00 sati.

Na početku sjednice izabrano je radno predsjedništvo u sastavu Ramiz Šehić, h. Junuz-ef. Šoljić i h. Hamdo Sefer, koje je preuzelo ulogu vođenja sjednice. U nastavku sjednice prezentovani su izvještaji o radu službi i plan rada za tekuću godinu, a te izvještaje su predstavili predsjednik IO MIZ-e Jablanica Jasmin Hujdur i glavni imam MIZ-e Jablanica h. Ekrem-ef. Hodžić. U izvještajima je konstatovan rast na svim poljima Medžlisa IZ-e Jablanica, kako na vjerskom tako i na infrastrukturnom planu. Ovdje možemo posebno naglasiti da se u prethodnoj izvještajnoj godini izgradila i svečano otvorila džamija u Dragan Selu a da ove godine je u planu završetak gradnje i otvorenje džamije u Glogošnici. Pored toga u prethodnoj godini su zapičeti dugo očekivani radovi na generacijskom projektu Medžlisa, izgradnji Kulturno-edukativnog centra Medžlisa u centru Jablanice.

U ovoj diskusiji učešće su uzeli skoro svi delegati skupštine Medžlisa te iznosili konstruktivne prijedloge za rad Medžlisa. Nakon ovih diskusija izvještaji za prethodnu godinu kao i planovi za tekuću su jednoglasno usvojeni. Sjednici je prisustvovao izaslanik Muftije mostarskog dr. Salem-ef. Dedovića, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Mostar mr. Dino-ef. Maksumić te tom prilikom prenio selame uvaženog Muftije i čestitao delegatima na konstruktivnoj raspravi i kontinuiranoj brizi o Medžlisu i infrastrukturi Medžlisa. Dino-ef.je pohvalio rad rukovodstva Medžlisa sa posebnim akcentom na finansijsku stabilnost Medžlisa koji u svom vlasništvu nema nijednog vakufskog objekta koji može generirati dodatne prihode. Na kraju izlaganja mr. Dino-ef. Maksumić je zaželio sreću i uputio hajr dovu u daljnjem radu Medžlisa.

Skupština je završena uz učenje odlomka iz Kur’ana i dove koju je proučio izaslanik Muftije mostarskog mr. Dino-ef. Maksumić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *