STOTINE LJUDI NA PREDAVANJU HAFIZA AMMARA BAŠIĆA U JABLANICI

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Jablanica, u petak 23. februara je u Kino sali u Jablanici održano predavanje hafiza Ammara Bašića. Ovo predavanje je treće po redu u ciklusu predramazanskih predavanja koja se organizuju u Jablanici u organizaciji Medžlisa. Nakon prof. dr. Izeta Terzića i h. Merseda-ef. Šabanovića sinoć smo imali priliku slušati jednog od naših najpoznatijih predavača u Bosni i Hercegovini.

Na početku predavanja prisutne je poselamio h. Ekrem-ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Jablanica koji je kazao kako hafiza Bašića nije potrebno posebno predstavljati te mu zaželio dobrodošlicu u našu Jablanici i samim  tim se zahvalio uvaženom predavaču što nas je počastio svojim dolaskom. Hafiz Ammar-ef. Bašić je poznat po svom jednostavnom, ali bliskom i elokventnom prikazu vjerskih načela u kojima brojni slušaoci i gledaoci uživaju te se duhovno osnažuju, kazao je h. Ekrem-ef. Hodžić.

Kino sala u Jablanici je bila premala da primi sve one koji su željeli da poslušaju našeg uvaženog hafiza koji je još jednom na nadahnut i inspirativan način podsjetio prisutne na važnost jačanja imana i redanja prioriteta u našim životima te podsjetio prisutne da u ovom vremenu trebaju biti pametni i znati razlučiti istinu od neistine te prijatelje od dušmana. Na početku svog obraćanja hafiz Bašić se zahvalio na ukazanom povjerenju predsjedniku Medžlisa Hujdur Jasminu, glavnom imamu Hodžić h. Ekrem-ef kao i koordinatoru Mreže mladih Medžlisa Jahić Semir-ef na organizaciji predavanja.

S obzirom da se nalazimo na pragu mubarek mjeseca ramazana hafiz Bašić je govorio o aspektu ramazana i duhovnog jačanja istaknuvši posebno rad na polju svijesti o Uzvišenom Allahu jer se upravo i ajet u kojem je naređen post završava sa sintagmom da biste bili svjesni Allaha.

Nakon predavanja prisutni su se mogli počastiti kupovinom izdanja uvaženog hafiza te dodatno se ojačati kroz ova djela u nadolazećem mubarek mjesecu Ramazanu.

Još jednom se zahvaljujemo svima a posebmo omladini koji su sinoć odabrali da veče petka provedu u lijepom druženju i lijepom društvu a posebno se zahvaljujemo hafizu Bašiću koji nas je pored svojih mnogobrojnih obaveza počastio svojim društvom i predavanjem uz dovu Uzvišenom da ga nagradi za njegov trud na polju islamskog misionarstva.

Medžlis IZ-e Jablanica nastavlja sa svojim ciklusom predramazanskih predavanja te će i narednog petka ako Bog da u Edukativnim prostorijama Čaršijske džamije u Jablanici biti upriličena predramazanska tribina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *